Gyászhír

Kedves Testvérek!

Gyászhírt kell továbbítanunk Nektek:

Aki rendszeresen jár templomunkba és részt vett eddigi ünnepi alkalmainkon, találkozhatott a Kodály Férfikarral és vezetőjével, Pálinkás Péter karnaggyal.Az ő ma hajnali, örök Hazába költözéséről kaptunk hírt.Nem feledjük karizmatikus és készséges, derűs, mosolygós egyéniségét, azt, ahogy örömmel vette a felkéréseket és azokat a legmagasabb szinvonalon teljesítette mind zenében, mind magyarság-szeretetben.Istenünk vigasztaló Szentlelkének jelenlétét kérjük a gyászoló Család életére!

Kedves Kórustársak!

Mély megrendüléssel és együttérzéssel értesítelek benneteket, hogy Pálinkás Péter a Magyar Kultúra Lovagja ma hajnalban elköltözött.

Több évtizeden keresztül vezette Kórusunk munkáját. Sokkal több volt számunkra, mint egy Karnagy, amit mindannyian mi is, a közönségünk, a kórusmozgalom a legmagasabb fokon értékelt!

Küldetésünket – zenei nyelven összefogni a Kárpát-medencei Magyarságot – Péter a legnagyobb lelkesedéssel, magyarságtudattal, karizmatikus személyiségével irányította és képviselte.

Mindene a zene, a „komponálás”, a Tungsram Kodály Zoltán Férfikar volt.

Adózunk zenei nagyságának, kihozta a Kodály kórusból a maximumot, az Ő művészeti vezetésével magasra jutottunk. Átéltük azokat a felemelő pillanatokat, amiért érdemes élni, küzdeni, tenni Hazánkért, magyarságunkért.

Péter, Te már az örök Égi Zenekarban komponálsz és lélekben segíted továbbiakban a munkánkat, küldetésünk megvalósulását. Szükségünk van rá.

Segítesz megcsinálni a Trianon 100 CD-t, amit elkezdtél, megvan a teljes zenei anyag. Ígérjük, befejezzük, hiszen „itt leszel velünk” az idő végezetéig.

Gyújtsunk egy szál gyertyát, imádkozzunk, kérjük a Jó Isten segítségét a Család és a mi bánatunk enyhítésében.

„A lélek él, találkozunk.”

Isten Veled Péter!

Tungsram Kodály Zoltán Férfikar tagjai, hozzátartozói, támogatói nevében:
Csákó Jóska, Király Zoli

Az Úr legyen mindnyájunk őríző Pásztora!

Áldás, békesség!
Presbitérium

Vélemény, hozzászólás?