Diákíróktól muzsikáló versekig

Diákíróktól muzsikáló versekig

Diákíróktól muzsikáló versekig

by
142 142 people viewed this event.

Kedves Barátunk!

Október 14-én két esemény is megrendezésre kerül a Partium Házban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Diákíróktól muzsikáló versekig

Partiumi diákírók debreceni találkozójával folytatódik a Partium Ház és a nagyváradi Holnap Kulturális Egyesület közös rendezvényeinek sorozata.

Ideje: 2023. október 14. szombat, 15-17 óra Helye: Partium Ház (Debrecen, Piac utca 81.)

A Partium Ház székhelyén Bihar megyei, Szatmár megyei és debreceni diákírók újabb – felolvasásokkal, beszélgetésekkel tarkított – együttlétét tervezik.

 

Közreműködik Kocsis Csaba előadóművész (Berettyóújfalu) aki számos, a vidéken élő s alkotó költő műveit zenésítette meg s adja elő rendszeresen saját gitárkíséretével. Az alkotás folyamatáról, a megzenésítés műhelytitkairól Szűcs László, az Újvárad folyóirat főszerkesztője faggatja az előadót.

A Monológ iránya – Molnár Zsolt verseskötetének bemutatója

Molnár Zsolt születése óta mozgássérült. A költő legújabb kötete 2023-ban jelent meg a Holnap Könyvek gondozásában. A kötetet a két szerkesztő, Szűcs László és Kemenes Henriette mutatják be a Partium Házban.

Ideje: 2023. október 14. szombat, 17-18 óra Helye: Partium Ház (Debrecen, Piac utca 81.)

Molnár Zsolt 1983-ban született Nagyváradon. Születése óta mozgássérült. 2004-től foglalkozik intenzíven versírással. Egy ideig tollba mondta írásait, 2011 óta az orra segítségével, speciális billentyűzet használatával alkot. Hazai és magyarországi lapokban közöl. 2013-ban Várad-különdíjban, Reggeli Újság- és Erdélyi Riport-díjban részesült. 2009-ben jelent meg Kapaszkodom című kötete, 2011-ben a De te itt maradsz, 2015-ben pedig a Kódolt remény. Több versével is jelen van az Élő Várad 2 antológiában. Az Élő Várad mozgalom tagja. Szülővárosában él.

 

„Molnár Zsolt figyelme és szeme határtalan. A külvilág képe nem csak a tükör üvegén mutatkozik meg, hanem azon túl is folytatódik, egy belső percepcióban, túl a test törékenységén, a tükör mögötti világ teljes és határtalan szabadságában. Nem kényelmes ez sem, de legalább élhető. Ebben a vibráló tájban sem a test, sem a lélek nem éri el a beteljesülés megnyugvását, az ember mintha a végletek közt hánykolódna a magát folyamatosan újrateremtő létben. Molnár víziójának tökéletlen hőse mégis az ember, akit a kisbetűs isten mintha magára hagyott volna ebben az értékvesztett világban, és most céltalanul sodródik a sorsszerű pusztulás felé. Az érzések és a zsigeri tapasztalások, a naturalisztikus ábrázolásmód mellett fontos szerepet kap a humor, az irónia, az önirónia, amik mintha fellazítanák ezt a súlyos tájat. Az eszme, amíg akár csak egyetlen sejt van a Földön, él, és amíg élet van, addig remény is.” – írja róla Kemenes Henriette, a kötet szerkesztője.

 

A részvétel ingyenes.

To register for this event email your details to kerecsenyitibor@gmail.com

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

2023-10-14 @ 15:00
 

Location

Share With Friends