Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szolidaritási istentiszteletet a Hazatérés Templomában

2020-07-12 @ 10:00 - 16:00

Kedves Magyar Testvéreim!

Keresztyén- és magyarellenes gyűlölet támadta meg templomunkat az elmúlt hét péntekén, fényes nappal. Az elkövetőről – aki dicsekedni sem átallott tettével – kiderült, gondolatai épp oly mocskosak, mint tettei: nyíltan uszít egy felszentelt hely és nemzeti hovatartozásunk ellen, amellett, hogy pusztító indulattal ront rá hithősünk emlékére.
Nem ez volt az első ilyen jellegű támadás lelki otthonunk ellen, de kétségkívül a gyülekezet- és templomalapító kormányzó mellszobra felavatását istentisztelet alatt megzavaró hites-balos csőcselék randalírozása óta ez a legsúlyosabb eset. S itt nem a milliós nagyságrendű anyagi kárra gondolok, hanem azon puszta tényre, hogy a trianoni tragédia centenáriumában az ún. „patkánylázadás” vörös hordái újra szabadon terrorizálhatják az Istenben, hazában és családban hívőket és gondolkodókat fővárosunkban.
Ki kell mondanunk: van keresztyénüldözés Magyarországon is.
Ennek leküzdése közös feladatunk, mindannyiunk – kiemelten az egyházi és világi, azaz állami vezetők – felelőssége. Elvárjuk, hogy az ügy súlyának megfelelően szólaljon meg a még illetékes püspök és a köztársasági elnök úr is, elítélve a keresztyén- és magyarellenes atrocitást, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban zajló események tükrében kiemelten komolyan véve a baloldali anarchisták társadalmi rendünk aláásására irányuló törekvéseit.
Ezért tartunk mi magunk július 12-én, azaz jövő vasárnap 10 órakor szolidaritási istentiszteletet a Hazatérés Templomában, ahova várjuk hitvalló keresztyén testvéreinket. Mutassuk meg elkötelezettségünket hitünk és hazánk védelmében. Hajtsunk fejet egy-egy szál virág elhelyezésével gyülekezet- és templomalapítónk szobra előtt, akinek kormányzósága alatt a trianoni diktátum miatt szülőföldjükről elüldözött többszázezer honfitársunk lelt menedékre, és száz számra épülhettek templomaink.
„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában: / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.”

Hegedűs Loránt
lelkész

Részletek

Dátum:
2020-07-12
Időpont:
10:00 - 16:00

Szervező

Nt. Hegedűs Lóránt

Helyszín

Hazatérés temploma
Budapest, Szabadság tér 2, 1051
Budapest, Budapest 1051 Magyarország
+ Google Térkép
Copyright © 2022 Igei útravaló Hazafiaknak — Escapade WordPress theme by GoDaddy