Napi ige és dicséret (2022. április 4.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk; Máté evangéliuma 20. részének 22-23. versei:

22, Jézus pedig felelvén, monda: Nem tudjátok, mit kértek. Megihatjátok-é a pohárt, a melyet én megiszom? és megkeresztelkedhettek-é azzal a keresztséggel, a mellyel én megkeresztelkedem? Mondának néki: Meg.
23, És monda nékik: Az én poharamat megisszátok ugyan, és a keresztséggel, a mellyel én megkeresztelkedem, megkeresztelkedtek; de az én jobb és balkezem felől való ülést nem az én dolgom megadni, hanem azoké lesz az, a kiknek az én Atyám elkészítette.

Oswald Chambers gondolatai:

Vannak időszakok szellemi életünkben, amikor zavar következik be és nem megoldás, ha kijelentjük, hogy nem kellene zavarnak lennie. Nem arról van szó, hogy helyes ez vagy helytelen. Isten úgy nyúl hozzád, hogy egyelőre nem érted és csak akkor fogod megérteni, mit céloz ezzel, ha átjutottál a zűrzavaron.”Ha az Ő barátsága el van rejtve.” (Lukács 11,5-8) Ez a Jézus által bemutatott ember, úgy látszik, nem törődik a barátjával, és az Úr azt mondja, hogy a mennyei Atya is ilyennek látszik néha. Azt gondolod, hogy Ő szeretetlen barát; de emlékezz rá, hogy nem így van; eljön az idő, amikor mindent megértesz. A szíve szerinti barátságát néha felhő takarja el közted és Isten között, még a szeretetnek is sokszor szenvedések és könnyek között kell a mélyebb közösség áldására várnia. Bízol-e akkor is benne, amikor egészen elrejtőzni látszik?

“Ha árnyék van az Atya arcán.” (Lukács 11.11-13). Jézus mondja, hogy az Atya néha szeretetlennek látszik, mintha hideg és közönyös lenne, de emlékezz rá, hogy nem így van. Megmondtam: aki kér, mind kap. Ha éppen most árnyékozza be valami az Atya arcát, fogózz meg abba a gondolatba, hogy végül világosan kijelenti majd magát és igaza lesz mindabban, amit  megengedett.

“Ha megbízhatósága kérdésesnek látszik.” (Lukács 18.1-8) “Az Embernek Fia, mikor eljő, avagy talál-e hitet e földön?” Olyan hitet, amely a zavarok ellenére is Őrá bízza magát? Várj csendben és hidd el, hogy amit Jézus mondott igaz, ha néha nem érted is, mit tesz Isten. Sokkal nagyobb dolgok forognak kockán, mint azok az apróságok, amiket te kérsz.

265. dicséret: Hagyjad az Úr Istenre…

Áldás, békesség:Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?