Napi ige és dicséret (2022. augusztus 12.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Apostolok cselekedetei 9. részének 5. verse:

És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, a ki te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.

Oswald Chambers gondolatai:

Tárzusi Sault a váltság csodája egy másodperc alatt átformálta. Az erős akaratú, meggyőződött farizeusból Jézus Krisztus alázatos, átadott életű rabszolgája lett.

Semmi csodálatos nincs az olyan dolgokban, amiket meg tudunk magyarázni; azok felett mi uralkodunk, egészen természetes tehát, hogy megpróbáljuk őket megmagyarázni. Az engedelmesség nem mindig természetes; és nem is mindig feltétlenül bűn az, ha nem engedelmeskedünk. Ha nem ismerjük el a parancsoló magasabb tekintélyét, akkor nincs az engedelmességnek erkölcsi értéke, Felszabadulás is lehet valaki számára, ha nem engedelmeskedik. Amikor egyik ember ezt mondja a másiknak: “Ezt kell tenned!” vagy “Csináld!” – ezzel összetöri az emberi szellemet és használhatatlanná teszi Isten számára. Az engedelmeskedő ember rabszolga, hacsak nincs ott a szent Isten felismerése engedelmessége mögött. Sok lélek csak akkor kezd Istenhez menni, amikor már torkig van a vallásossággal, mert az ember szívének csak egyetlen Mestere van: és ez nem a vallás, hanem Jézus Krisztus. De amikor már megláttam Őt, jaj nekem, ha azt mondom: Nem akarom! Ő sohasem fog unszolni, hogy akarjam, de én máris elkezdtem aláírni lelkemben Isten Fiának halálos ítéletét. Amikor szemtől szembe állok Jézus Krisztussal és ezt mondom: “Nem akarom!” Ő sohasem fog kényszeríteni, de én már akkor efordultam váltságának újjáteremtő hatalmától. Ha világosságra jöttem, isten kegyelme előtt mindegy, hogy mennyire vagyok utálatos; de jaj nekem, ha a világosságot visszautasítom. (János 3.19-21)

301. dicséret: Új világosság jelenék…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?