Napi ige és dicséret (2022. augusztus 27.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 2. részének 7-10. versei:

7, Monda nékik Jézus: Töltsétek meg a vedreket vízzel. És megtölték azokat színig.
8, És monda nékik: Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak. És vittek.
9, A mint pedig megízlelé a násznagy a borrá lett vizet, és nem tudja vala, honnét van, (de a szolgák tudták, a kik a vizet merítik vala), szólítá a násznagy a vőlegényt,
10, És monda néki: Minden ember a jó bort adja fel először, és mikor megittasodtak, akkor az alábbvalót: te a jó bort ekkorra tartottad.

Rácz Ervin lelkipásztor (Erdőd) gondolatai:

A Kánai mennyegzőn történő csoda, ami Jézus első csodája volt, sokak számára megbotránkozás köve. Jézus alkoholizmusra tanít mindjárt az elején? Semmiképpen nem! Annyit viszont bátran el lehet mondani, hogy olyan Istenünk van, aki azt adja, amire éppen akkor szükségünk van.

Csoda! Micsoda? A modern ember nem hisz a csodákban, éppen ezért soha nem is éli át. Pedig ebben a történetben is megtalálható a recept arra, hogy hogyan élhetjük azt meg. Jézus parancsol a szolgáknak. A szolgák engedelmeskednek. Ezután következik a csoda! Előbb engedelmeskedj, és utána érzed, tapasztalod a csodát!

Figyelemre méltó a násznagy mondata, aki elégedetlenkedik amiatt, hogy előbb a rossz bort hozták fel. Jézus kezéből még a vízből lett bor is minőségi. Tőle minden első osztályú, mert ő azért jött, hogy az örömünk teljes legyen, életünk legyen és bővölködjünk.

Te mikorra tartogatod a jó bort? Ráérsz még Isten dolgaival foglalkozni? Majd amikor öreg leszel? Jegyezd meg! Jézus nemcsak azért jött, hogy életed utolsó szakaszát édesítse meg, sőt nem is csak azért jött, hogy lelkedet majd felvigye a mennybe, hanem azért jött, hogy mennyországgá, Isten országává tegye az életedet MÁR MOST.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk.

167. dicséret: Jöjj, mondjunk hálaszót…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?