Napi ige és dicséret (2022. december 14.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 8. részének 12. verse:

Ismét szóla azért hozzájok Jézus,mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Kovács Mátyás Péter lelkipásztor (Sándorhomok) gondolatai:

A próféták soraiból Ézsaiást kiemelve, több helyen is szól arról, hogy Isten a népe számára egy világító forrást fog adni, hogy az üdvösség a föld végéig terjedjen. Jézus azt hirdeti, hogy az ószövetségi prófécia beteljesedett általa. Ő, mint aki Isten kijelentésének a megtestesítője, hiteles hírnöke, az a fényforrás, aki a világnak megvilágosodást, gyógyulást, üdvösséget ajándékoz. Aki őt követi, vagyis hisz benne, az elnyeri a teremtő és növekedést biztosító világosságot. Ezeket látva önmagunkban tegyük fel azt a kérdést, hogy ezt a világosságot mennyire érzem az enyémnek? Részben, vagy teljes egészében? Mert azt olvassuk, hogy “aki engem követ, nem járhat a sötétségben”. És ez vonatkozik arra, hogy bármilyen sötét völgybe sodródjon az én életem, én tudom azt, hogy Krisztus, a fényforrás által látok még világosságot. De vonatkozik arra is, hogy ha lelkemben merülnek fel Vele kapcsolatos kérdések, kétségek, akkor Ő megvilágítja szívemet és elmémet és az élet világossága felé fog vezetni.

Olyan gyakran sopánkodunk azon, hogy nem érdemes dolgozni, tanulni, mert nincs látszatja és haszna. Sok ember a sötétségben jár. De Jézus Krisztusban híve, rádöbbenünk arra, hogy érdemes Hozzá térni, Hozzá imádkozni, mert világosságra, reménységre vezet, majd pedig az örök életre

301. dicséret: Új világosság jelenék…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu