Napi ige és dicséret (2022. december 3.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai ószövetségi igénk: Mózes negyedik könyve 21. részének 8. verse:

Az Úr pedig ezt mondta Mózesnek: Csinálj egy rézkígyót, és tűzd rá egy póznára. Mindenki, akit megmart a kígyó, életben marad, ha föltekint arra.

Charles Haddon Spurgeon gondolatai:

Dicsőséges előképe ez az evangéliumnak. A vétkesek közé számláltatott Jézus Krisztus függ előttünk a kereszten. Ha föltekintünk rá, meggyógyulunk a kígyó marásától, éspedig azonnal. “Mindenki, aki feltekint arra, életben marad.” Kedves olvasóm, ha bánkódsz bűneid miatt, jól jegyezd meg az Igét: ‘Mindenki életben marad, ha feltekint arra!’ Mindenki, aki valóban feltekint Jézus Krisztusra, megtapasztalja ennek igazságát. Én is megtapasztaltam. Jézusra néztem, és azonnal megelevenedtem. Ebben bizonyos vagyok. Olvasóm, ha te feltekintesz Jézusra, te is élni fogsz. Bár most gyötör a kígyóméreg és nincs reménységed, mert hát nincs is más reménység, csak ez az egy. Ez azonban nem kétes értékű gyógymód. ‘Mindenki… életben marad, ha feltekint arra’!

Az érckígyót nem azért emelte fel Mózes, hogy az egészségesek kíváncsian nézegessék, hanem kizárólag azokért, akiket “megmart a kígyó”. Jézus Krisztus az “igazán” bűnösök valóságos Megváltója. Akár részegessé, tolvajjá, tisztátalanná vagy Istentől távol élővé tett a “harapás”, elég egy pillantást vetned Megváltónkra, és máris meggyógyulsz mindebből, és szentül tudsz élni Istennel szoros közösségben.

Tekints fel rá, és élsz!

225. dicséret: Nagy hálát adjunk az Atya Istennek…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu