Napi ige és dicséret (2022. július 19.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lekész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 13. részének 34-35. versei:

34, Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35, Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

Kovács Mátyás Péter lelkipásztor (Sándorhomok) gondolatai:

Minden bizonnyal valamennyien hallottunk már különböző előadásokat, vagy igehirdetéseket a szeretettel kapcsolatban. És az is lehet, hogy elméleti síkon nagyon szépen és helyesen tudjuk is azt, hogy ha a szeretet jelen van(lenne) a világunkban, akkor jobb életünk van(lenne). Jelen van a szeretet? Azzal, hogy Jézus megszületett, azzal, hogy Isten Fiának sem kedvezett és érettünk feláldozta, azzal, hogy a Szentlélek naponként velünk van, az Atya, a Fiú és a Szentlélek szeretete megmutatkozott. Jézus azonban most azt mondja, hogy új parancsolatot ad a szeretetre vonatkozóan. Milyen is ez a Jézustól megkívánt szeretet? Jézus szeretete önzetlen. Ő soha nem magára gondolt: értünk tett mindent, amit tett. Jézus szeretete áldozatkész, határtalan – az életét áldozta fel, vállalta a keresztet. Jézus szeretete megértő és kitartó. Elviseli az emberi gyengeséget, nem tűnik el az idő múlásával. Megtanít az emberi együttélés titkára. Kiterjed minden emberre, nem személyválogató. Jézus szeretete megbocsátásra kész.

A mai napon próbáljuk meg összehasonlítani a mi szeretetünket a Krisztus szeretetével. Úgy szeressétek egymást, mint ahogy én is szerettelek benneteket, mondja Jézus. Ott van-e az én szívemben az önzetlenség, az áldozatkészség, a megértés, a megbocsátás, a kitartás? 

234. dicséret: Jer, kérjük Isten áldott Szent lelkét…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?