Napi ige és dicséret (2022. június 20.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 12. részének 37. verse:

És noha ő ennyi jelt tett vala előttük, mégsem hívének ő benne.

Simon Attila lelkipásztor (Tamásváralja) gondolatai:

“Lenni vagy nem lenni: ez itt a kérdés?” – vívódik magában Shakespeare Hamletje. A Krisztus által mutatott jelek és a farizeusok gyilkos terve, ugyanilyen vívódó gondolatok közé vezetik a zsidókat. Hinni vagy nem hinni: itt ez a kérdés. Vívódás, melyre ki korábban, ki későbben pontot tesz azzal, hogy döntést hoz. Vívódás, mely egyidős az emberrel, s csak “ama napon” veszti el értelmét. Hiszen értelme van. Isten nem marionettet teremtett, hanem felelős embert, akinek életet, életteret, társat, társakat, feladatot adott és ezen felül a gondolkodás képességét, hogy döntsön élete és örök élete felől.

Gondolkodni, vagy nem gondolkodni: ez ma nagy kérdés. Mert, ha elfoglalom magam a munkával, a szórakozással, hobbival, nincs idő annyit gondolkodni, így nincs vívódás, de nincs döntés és így hit sem.

Gondolkodni, vívódni, dönteni, hinni és lenni, folytonosan, örökké. Ez nem kérdés, hanem Isten válasza, Krisztus áldozata által az ember számára. Lehet úgy is dönteni, ahogy a zsidók egy része, lehet nem hinni Jézus Krisztusban és annak is megvan a következménye. Kérjünk Istentől bölcsességet, hogy helyesen döntve, Krisztusba vetett hit által életet és örök életet nyerjünk.

225. dicséret: Nagy hálát adjunk az Atya Istennek…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?