Napi ige és dicséret (2022. március 8.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk; Máté evangéliuma 6. részének 25-27. versei:

25, Ezért mondom néktek:ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?
26, Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e sokkal értékesebbek náluk?
27, Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is?

Oswald Chambers gondolatai:

Jézus a józan ész szerinti aggodalmaskodást a tanítványnál hitetlenségnek tartja. Ha vettük Isten Szentlelkét, Ő átjár minket és ezt mondja: “Hol jut szóhoz Isten ebben a baráti kapcsolatban, ebben az eltervezett nyaralásban, ezekben az új könyvekben?” Ő mindaddig rajta tartja ujját azon a ponton, amíg meg nem tanuljuk, hogy mindenben Ő legyen az első gondunk. Valahányszor más dolgokat teszünk az első helyre, zűrzavar támad.“Ne aggodalmaskodjatok…” Ne vegyétek magatokra az előre gondoskodás nyomasztó terhét! Nemcsak rossz az aggodalmaskodás, de hitetlenség is, mert az aggodalmaskodók véleménye szerint Isten életünk gyakorlati részletkérdéseivel nem törődik, nekünk pedig mindig ezek okoznak gondot. Felfigyeltél már valaha arra, miről mondta Jézus, hogy megfojtja a belénk oltott Igét? A gonosz? Nem; e világ gondjai! Mindig a kis gondok veszedelmesek! Nem akarunk hinni, ha nem látunk: itt kezdődik a hitetlenség. Az egyetlen gyógyszer a hitetlenség ellen: engedelmeskedj a Szentléleknek.Jézus nagy felszólítása tanítványaihoz: add át magad!

274. dicséret: Ki Istenének átad mindent…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?