Napi ige és dicséret (2023. február 2.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Máté evangéliuma 11. részének 28. verse:

Jöjjetek én hozzám, mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Oswald Chambers gondolatai:

Ugye megalázó, ha azt mondják nekünk, hogy Jézushoz kell mennünk? Emlékezz vissza azokra a dolgokra, amelyekkel nem akarsz Jézus Krisztushoz menni. Ha tudni kívánod, mennyire valódi a hited, akkor mérd le ezen: “Jöjjetek énhozzám!” Mindabban, amiben nem vagy valódi, inkább magyarázkodsz, kibúvókat keresel, szomorkodsz, ahelyett, hogy mennél. Bármi egyebet inkább megteszel esztelenségedben, csak ne kelljen menned, úgy amint vagy. Amíg a szellemi orcátlanságnak bármilyen kicsiny maradéka van benned, addig mindig elvárod Istentől, hogy nagy dolgokkal bízzon meg: pedig mindössze ennyit mond: “Jöjj!”

“Jöjjetek énhozzám!” Amikor meghallod ezt a hívást, tudod, hogy valaminek történnie kell elindulásod előtt. A Szentlélek megmutatja neked, mit kell tenned, – mi az, aminek a gyökerére kell vágnod a fejszét, mert akadályoz abban, hogy pontot tehess egy bizonyos dolog után. Nem jutsz előbbre soha, hacsak ezt nem vagy hajlandó megtenni. A Szentlélek megállapítja, hogy hol van ez a legyőzhetetlen dolog benned, de nem mozdíthatja el, amíg te meg nem engeded neki.

Hányszor jöttél Istenhez kéréseiddel, aztán elmentél azzal az érzéssel: “Most az egyszer jól csináltam” – mégis üresen mégy el, pedig Isten az egész idő alatt kinyújtott kézzel ott állt, nemcsak azért, hogy megragadjon téged, hanem, hogy te is megragadd Őt. Gondolj Jézus legyőzhetetlen, felülmúlhatatlan és fáradhatatlan türelmére: “Jöjjetek énhozzám!”

287. dicséret: Járuljunk mi az Istennek szent Fiához…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu