Napi ige és dicséret (2023. november 17.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 16. részének 7. verse:

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Simon Attila lelkipásztor (Tamásváralja) gondolatai: 

Sokszor hallottam már, hogy emberek, egy be nem teljesedett esemény után azzal fordulnak felém, hogy jobb nekem így, csakhogy abban a helyzetben, abból az irányból nem úgy láttam.

A tanítványok is csak annyit látnak, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy ők szerették volna; a Mester magukra fogja hagyni őket. Nem folytatódik az amiben hittek, amiért annyi mindent vállaltak az eltelt három év alatt. Jézus pedig azt mondja, hogy az az igazság, hogy jobb nektek, hogy én elmenjek. Ők azt látták volna jobbnak ha velük marad, mert biztonságban érezték magukat mellette. Az az igazság, hogy nekik így lenne jobb. Aztán annyi minden történt. Jézust elfogták, szenvedett, meghalt, feltámadott és felment a mennybe, előtte azonban azt ígérte: minden nap veletek leszek. Ők közben féltek, elbújtak, tagadtak, de amikor megérkezett a megígért Vigasztaló; minden megváltozott.

János később azt írja levelében: “az Isten Fia eljött, és értelmet adott nekünk arra, hogy megismerjük az igazat, és hogy mi az igazban, az Ő Fiában, a Jézus Krisztusban vagyunk” (1Jn 5,20). A Lélek, ahogy Jézus ígérte, eszükbe juttatta, hogy bár sok minden történt velük amit nem láttak jónak, mégis a javukra szolgált és Jézus soha nem hagyta magukra őket. Legyen nekünk ez vígasztalás a Vigasztaló segítségével.

338. dicséret: Lelki próbáimban, Jézus, légy velem…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu