Napi ige és dicséret (2023. szeptember 20.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 16. részének 21. verse:

Amikor az asszony szül, fájdalma van, mert eljött az ő órája, de amikor megszülte gyermekét, nem emlékszik többé a gyötrelemre az öröm miatt, hogy embert szült a világra.

Rácz Ervin lelkipásztor (Erdőd) gondolatai: 

Jézus Krisztus egy olyan példát mond el a tanítványainak, amit igazán az édesanyák értenek meg. Legalábbis nekem fogalmam sincs azokról az érzésekről, amit egy anyuka a szülés előtt és után átél.

Az élet sokszor hasonlít a vajúdáshoz. Szenvedünk, kínlódunk, sokszor reménytelenül a kiutat sem találjuk. Jézus a tanítványokat különösen felkészíti erre, mert nem lehet nagyobb a szolga az Ő Uránál. Üldözés és megaláztatás várja a tanítványokat is. Érdemes ezt így csinálni? Jézus rögtön biztat is. Az a jutalom, az a hely, az az állapot ami Jézus hűséges tanítványait várja, olyan, amit szem nem látott, fül nem hallott, sem emberi szív meg nem gondolt.

Amikor egy családba kisgyermek érkezik, nagyon örül minden családtag, legfőképp az édesanya. Amikor egy ember születik újjá, nagy öröm van a Mennyben, legfőképp a Teremtő örül, mert a boldog Isten boldog gyermeke lett. Érdemes a keskeny utat választani már itt a földön, még akkor is ha döcögős, akkor is, ha ráz a lelkiismeret, akkor is, ha ebben a világban nem kifizetődő becsületesnek lenni.

Légy hát te is hűséges Uradhoz, és neked adja az élet koronáját!

464. dicséret: Jöjj, királyom, Jézusom…

https://www.youtube.com/watch?v=xX-oMOKOzcQ

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu