Napi ige és dicséret (2024. július 3.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Pál apostol Rómabeliekhez írt levele 8. részének 31. verse:

Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?

Weldon C. Bares lelkipásztor (Louisiana, USA) gondolatai: 

Nemrégiben láttam egy nagypapát, amint éppen baseballt játszott unokájával. A fiatal gyerek csak néhány lépésre állt a meglett férfitől, lengetve ütőjét. A nagypapa éppen készült a labdát feléje hajítani. A gyerek szemmel láthatóan nem volt gyakorlott játékos és eddig majdnem minden labdát elhibázott. Lassan a hangulat elromlott, a kisgyermek kezdett mérgelődni; a sorozatos kudarc a kedvét szegte. Végülis a következő dobásban a nagypapa az ütőre célozta a labdát, a kisfiú eltalálta; és magasra ívelte a labdát. Erre aztán mind a ketten felujjongtak. Bizonyos szempontból Isten is így bánik velünk, mint ez a nagypapa a kis unokájával. Gyakran eltévesztjük a célt és nem tudunk arra gondolni, hogy mi az Úr akarata, és mit kíván, hogy tegyünk. 

Isten sohasem adja fel a velünk való játszmát. Továbbra is küldi a labdákat. Nem akar kiütni, hanem inkább megmutatja a helyes utat. Isten továbbra is hisz és bízik bennünk, és amikor sikerül vele kapcsolatba jutnunk, Teremtőnk mindig jobban örül a sikernek, mint mi. Pál apostol azt mondja, hogy Isten nekünk drukkol, mert vágyik minket a kegyelmébe fogadni és új életet adni nekünk. Amikor ezeket a drága ajándékokat elérjük, az Úr velünk örül, mert Ő soha nem mond le rólunk. 

Mennyei Atyánk, Köszönjük a türelmedet, kitartó szeretetedet és azt, hogy sohasem adod fel a belénk vetett reménységedet!

165. dicséret: Itt van Isten köztünk…

Áldás, békesség: Hegedűs Loránt

A kép forrása:
hvg.hu