Napi ige és zsoltár (2022. december 29.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Az 56. zsoltár 

Zsoltárok könyve, 56. zsoltár 12. verse:

Istenben bízom, nem félek; ember mit árthatna nékem?

Református énekeskönyv, 56. zsoltár 5. verse:

Úr Isten, Fölséged dícsérem, és szent igédet nagynak becsülöm;
Áldom az Urat, míg lesz életem, bízván ő beszédében.
Reménységemet vetem az Istenben, irgalmasságára nézek szüntelen,
Azért félelmem senkitől nem lészen: ki árthatna nékem?

Rácz Ervin lelkipásztor (Erdőd) gondolatai:

Ennél egyszerűbb, frappánsabb hitvallást én el sem tudok képzelni. Ezt a mondatot úgy kell megtanulni, elsajátítani, ahogy van.

Van nekem egy pólóm, aminek a hátán ez az Ige található. Büszkén viselem. IKE-táborban kaptam. Egyszer valaki megkérdezte tőlem, hogy nem félek-e attól, hogy valaki emiatt a szöveg miatt csak azért is meg fog leckéztetni és meg fogja mutatni nekem, hogy igenis félnem kell? A válaszom az volt: Nem, mert… (és a hátamra mutattam).

Jegyezzük meg jól!

Istenben bízom, mert tudom, hogy sok minden bizonytalan és megbízhatatlan körülöttem, de aki Istenben bízott, nem csalódott. még.

Nem félek. Ez nem önszuggesztió, nem bebeszélés, hanem a valóság felismerése, mert ha a világ Ura velem van, akkor kicsoda van ellenem? Ahhoz képest ki az, aki ellenem van?

Ember nem árthat nekem? Jézus arra tanít, hogy nem attól kell nekem félnem, aki a testemet bántja, hanem attól, aki a lelkemnek tesz rosszat.

Tanuld meg jól ezt a mondatot, mert gyógyszer lehet ma is, hétfőn is, amikor a munkahelyeden stresszelnek, amikor rosszat forralnak ellened…Ez egy bátor és valóságos hitvallás: “Istenben bízom, nem félek: ember mit árthatna nékem?”

56. zsoltár: Kegyelmezz meg nekem, én Istenem…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu