Napi ige és zsoltár (2022. július 26.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai igénk: A 21. zsoltár
Zsoltárok könyve, 21. zsoltár 2. verse:

Uram, a te erősségedben örül a király, és a te segítségedben felette örvendez.

Református énekeskönyv, 21. zsoltár 1. verse:

Örvendez, Uram, a király
A te nagy hatalmadban
És szabadításodban;
És vigad nagy buzgósággal, 
Hogy őt megsegítéd,
Ínségből kimentéd.

Rácz Ervin lelkipásztor (Erdőd) gondolatai:

Egy igazi, alázatos király imádsága ez a zsoltár. Ritka jelenség az olyan vezető, aki életében rájön arra, hogy nem ő irányítja az országot, hanem az Úré az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.

Mi uralkodni szeretünk a legjobban, megmondani a magunkét, lehetőleg kézben tartani a dolgokat, mindig mi értünk mindenhez a legjobban, és a legjobban akkor van elvégezve egy dolog, ha mi csináljuk. Ha a magunk erejével vagyunk eltelve, nem lehet őszinte az imádságunk: a te erősségedben és a te segítségedben örülök Uram.

Királyom, te adj erőt a mai napra, mert tudom, hogy nem veszítek azzal, hogyha a te segítségedben bízom, sőt akkor leszek egész ember, akkor érek el igazán valamit, ha Te kiegészítesz, ha Te segítesz.

Számomra a virágvasárnapi történetben megható, és sokatmondó az a jelenet, amikor a két tanítvány előre megy a szamárért azzal a magyarázattal: “Az Úrnak szüksége van rá!” Tudd meg, Jézusnak erre a szamárra is szüksége van, rád is szüksége van.

A király-zsoltáros is tudja: ő nem más mint eszköz Isten kezében, ez alázatossá teszi, de ezzel értelmet nyer mindenkor az élete, hiszen az Úrnak szüksége van rá.

21. zsoltár: Örvendez, Uram…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?