Napi ige és zsoltár (2022. november 30.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 10. részének 11. verse:

Én vagyok a jó pásztor; a jó pásztor életét adja a juhokért.

Nagy Erika lelkipásztor (Sárközújlak) gondolatai:

Ismert képet használ Jézus Krisztus, hogy megértsük a hozzánk fűződő kapcsolatát. Ő a jó pásztor, mi pedig az ő juhai vagyunk. Ha pedig van pásztorunk, nem vagyunk egyedül. Tagjai vagyunk egy közösségnek, amelyik gondozva van, a jó pásztor gondoskodik a nyáj minden tagjáról, annak teljes testi és lelki ellátásáról, védelméről, létezéséről, életéről, jövendőjéről.

A 23. zsoltárban, Ezékiel könyvében és Ézsaiás próféciájában is olvashatunk ugyanarról, ami le van írva itt a János evangéliumában is Istenről, a mi Megváltónkról.

Van Gazdám, és az is van ami valóban kell, nem éhezem, mint annyi ember a világon, nyugalmam nincs, de békességem van. Van vezetőm, nem vagyok egyedül soha, van vigasztalóm és védelmem, van közösségem, vannak örömeim, van kegyelmem és biztonságom, van rejtettségem és van jövendőm is, van aki a halálban sem hagy el, életét adta értem, nem vagyok és nem leszek egyedül soha.

Ő választott téged, hogy a juha légy. Ha te választottad őt, akkor otthagyhatod, ha nem vagy vele megelégedve, de ha Ő választott téged, akkor mindörökre pásztorod marad.

Ő a Szeretet Istene, és szeretném bátorsággal kimondani minden nap, mint Jób mondta: “ámbár megöl engem, mégis bízom benne.

23. zsoltár: Az Úr énnékem őriző pásztorom…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu