Napi ige és zsoltár (2023. november 18.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai ószövetségi igénk: Zsoltárok könyve, 1. zsoltár 3. verse

Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.

Velma Murphy lelkipásztor (Ontario, Kanada) gondolatai: 

Szeretek kertészkedni. Gyógyítólag hat rám, ha kezeimmel a földben dolgozhatok. De miután a kertész elülteti a magokat, nem áll ott és vár, amíg a magok meghozzák a gyümölcsöt. Nem látjuk hogyan fejlődik ki az élet a magokban, de bízunk benne, hogy gyümölcsöt fognak teremni, amikor annak eljön az ideje.

Éppen úgy, mint a földben levő magokat, Isten rejtett útjait sem látjuk. Imádságaink, szívünk vágyai olyanok, mint a földbe ültetett magok. Magukban hordozzák Isten alkotó erejét. Ha jó gondolatok gazdagítják az elmét, és a szívet gazdagítja a hit, akkor az ötletek és jó dolgok, amiket elültettünk, megtermik bőségesen a gyümölcsöt. Amint nyugodtan várjuk Isten Szent Lelkét, elgondolkodva a magokon és Isten munkáján, megszabadulunk a gondtól és a félelemtől. Hisszük, hogy Isten hatalma meghozza a gyümölcsöt az elültetett magokból. Tudjuk, hogy gazdag aratása lesz életünkben a jónak, mert akár látjuk, akár nem, Isten állandóan munkálkodik az elültetett magokban.

Urunk, erősítsd meg hitünket, hogy tudatában legyünk annak a folyamatnak, mely jó aratást hoz a körülöttünk lévő világban.

1. zsoltár: Aki nem jár hitlenek tanácsán…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu