Napi ige és zsoltár(2022. december 16.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai igénk: Az 55. zsoltár

Zsoltárok könyve, 55. zsoltár 23. verse

Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz.

Oswald Chambers gondolatai:

Különbséget kell tennünk helyes és helytelen teherhordozás között. A bűnnek és kételynek a terhét sohasem kellene hordoznunk, de vannak terhek, amelyeket Isten helyezett ránk, amiket nem is szándékozik levenni rólunk; azt szeretné, ha azokat Őreá tennénk vissza. “Vessed az Úrra a te terhedet”. Ha Istenért munkálkodunk és közben nem maradunk közösségben vele, a felelősség érzése nyomasztóan nehezedik ránk; de ha visszatesszük Istenre amit Ő helyezett ránk, akkor leveszi a felelősségérzet súlyát azáltal, hogy nyilvánvalóvá teszi jelenlétét, hatalmát.

Isten sok munkatársa indult el szolgálatba nagy bátorsággal és tiszta szándékkal, de Jézus Krisztussal nem volt bensőséges kapcsolatuk és csakhamar összeroppantak. Nem tudtak mit kezdeni a teherrel, belefáradtak a hordozásba; az emberek pedig azt mondják: “Milyen elkeserítő vég ilyen kezdet után”.

“Vessed az Úrra a te terhedet”. – Eddig magad hordoztad az egészet, tedd most nyugodtan Isten vállára az egyik végét. “Az uralom az Ő vállán lesz” (Ézsaiás 9,6). Add át Istennek amit rád helyezett; ne dobd el magadtól, hanem tedd Őreá saját magaddal együtt és a súly könnyűvé válik a közös hordozásban.

De soha ne szakadj el a terhedtől!

55. zsoltár: Hallgasd meg az én könyörgésem…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu