Ft. prof. D. Dr. Csohány János, egykori tanárom baráti levele

Ft. prof. D. Dr. Csohány János theologia professzor

Kedves László!

Köszönöm levelét, amiben talán érdemtelenül sok az elismerés, hiszen én csupán kötelességemet igyekeztem teljesíteni a régi időkben is és azóta is. Sajnálatosan eddig nem tudtam internetes igehírdetői és hazafias irodalmi tevékenységéről, Csoma Zoltánné volt szíves felhívni rá a figyelmemet.

Az a Harangszóban, 2021 novemberében Nagyváradon megjelent interjúm nem áll rendelkezésemre digitális változatban csupán fénymásolatban, de igyekszem scenneltetni és akkor, ha érdekli, szívesen elküldöm. (Ha postai címét megírja, akkor postára teszem, sőt Az üdvtörténeti keresztyén ünnepek című könyvemet is mellékelem.) Viszont csatolt fájlként tudom küldeni a 63 éves érettségi találkozónkon elmondott áhítatot, amelyet az azóta elhunyt Kósa Levente osztálytársunk (Kósáné Kovács Magda, Horn minisztere és később az MSZP Ep képviselője férje) közbeszólással megtámadott, hogy homofób, rasszista stb. A többi osztálytárs nem tartotta annak. Ítélje meg László, hogy az-e?

Van egy másik interjúm a Harangszóból 2017-ből, a reformáció 500 éves jubileumi évéből, azt tudom elküldeni. A küldés nem jelent közlési elvárást, hiszen  ez már megjelent.

Gratulálok vállalkozásához mert az hitébresztő, hazafias és a történelemből vett példái lélekemelőek. Na, ezért kell történelmet tanulni az iskolában. A nemzeti önazonosság megsemmisítése érdekében ezért akarják eltörölni annak oktatását a liberálisok. Példa a Szovjetunió, ahol a 30-as években eltörölték a történelem-oktatást, majd rájöttek, hogy számukra kedvezőbb, ha bevezetik az általuk meghamisított történelem oktatását.Ennél rövidebb leveleket írok a jövőben, de ez a beharangozás.

Áldást kívánva (nem kegyes frázisként), szeretettel üdvözlöm:

Csohány János

A kép forrása:
erdely.ma

Vélemény, hozzászólás?