Napi ige és zsoltár (2023. január 21.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 15. részének 18. verse:

Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.

Rácz Ervin lelkipásztor (Erdőd) gondolatai:

Egyszer egy ismerősöm a következő, meghökkentő mondatot mondta nekem: “Ráférne már erre az egyházra egy keresztyénüldözés.” Miért? Azért, mert amíg kívülről támadták a keresztyéneket, addig összefogtak, amikor pedig nem üldözték őket, akkor a Sátán belülről támadott és egymást ették meg.

Tudni kell azt is, hogy ma is van keresztyénüldözés a világ több pontján is, főleg Ázsiában. Évente több mint 200.000 ember hal meg most is csak azért, mert Jézust Urának vallja. Ehhez képest mi az, hogy sokszor ferde szemmel néznek ránk az emberek hitünk miatt?

Valamire azonban vigyázni kell! Gyakran hajlamosak vagyunk arra, hogy álmártírok legyünk. Szeretjük sajnáltatni magunkat és azonnal arra hivatkozunk, hogy lám-lám minket is üldöznek és gyűlölnek, mint Jézust. Vigyázzunk! Istent nem lehet becsapni.

Az viszont tény, hogy sokszor ellenszenvet váltunk ki a világ szemében azzal, hogy más emberek vagyunk: nem vagyunk hajlandóak a gonoszságukkal egyet érteni, nem sorolódunk be az értékrendjükbe, más mércéink vannak. Ez zavarja a világ lelkiismeretét.

De zavarjuk csak mindhalálig, életre!

90. zsoltár: Te benned bíztunk eleitől fogva…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu