Napi ige és dicséret (2022. március 14.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk; János evangéliuma 12. részének 35-36. versei:

35, Jézus ezt mondta nekik: Még egy kis ideig közöttetek van a világosság. Addig járjatok a világosságban, amíg nálatok van, hogy a sötétség hatalmába ne kerítsen titeket; mert aki a sötétségben jár, nem tudja hova megy.
36, Amíg nálatok van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek! Ezeket mondta Jézus, majd eltávozott és elrejtőzött előlük.

Oswald Chambers gondolatai:

Mindnyájunknak vannak olyan pillanatai, amikor különbnek érezzük magunkat, mint máskor. Ilyenkor így szólunk: “Úgy érzem, hogy képes lennék mindenre; bárcsak mindig ilyen lehetnék!” Ezt senki sem kívánja tőlünk. Ezek a mély meglátások pillanatai, és így kell élnünk akkor is, amikor már nincs kedvünk hozzá. Sokan hasznavehetetlenek a hétköznapok világában, amikor nincsenek emelkedett lelkiállapotban. Hétköznapi életünket arra a színvonalra kell helyeznünk, amit emelkedett pillanatokban látunk meg.
Ne engedd a magasztos pillanatokban született érzéseket elpárologni. Szellemiképpen értve ne rakd fel a lábadat a kandalló párkányára, mondván: ” Milyen nagyszerű ilyen lelkiállapotban lenni!” Cselekedj azonnal, tégy valamit, ha másért nem, csak azért, mert legszívesebben nem tennéd meg. Ha Isten az imaórán megmutatott neked valami tennivalót, ne mondd: “Majd megteszem”. Tedd meg azonnal! Ragadd galléron magad, rázd le a belédevődött lustaságot! Az emelkedett pillanatok utáni vágyódás mögött mindig lustaság húzódik meg; arról beszélünk, hogyan juthatnánk fel újra a magaslatokra. Meg kell tanulnunk a szürke hétköznapokban életté formálni azt, amit a megdicsőülés hegyén láttunk.
Ne add meg magad, ha kudarcot vallottál; próbáld újra, láss hozzá újra. Égesd fel a hidakat magad mögött és ezzel a tetteddel szolgáltasd ki magad újra Istennek. Döntéseidet ne vizsgálgasd utólag: de vigyázz, hogy a magasztos órák világosságában dönts!

301. dicséret: Új világosság jelenék…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?