Napi ige és dicséret (2022. november 21.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 17. részének 23. verse:

Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen eggyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, a miként engem szerettél.

Simon Attila lelkipásztor (Tamásváralja) gondolatai:

Egyre kevesebben hisznek Istenben. Manapság mi lelkipásztorok, hűséges presbiterekkel, kitartó egyháztagokkal keressük, kutatjuk a megoldást: hogyan lehetne hatásosabb a misszió? Miként tudnánk megfelelni a szolgálatnak, melyre Isten hívott el minket, de amely szólításra mi válaszoltunk igennel? Érezzük a felelősségünk súlyát? Meg kell ismertetnünk a világgal Isten szeretetét.

El kell gondolkodnunk, hogy helyes-e az irány, és helyesek-e a bölcsességünk “termékei”, azaz mindaz, amitől várjuk, hogy az emberek higyjenek, és az Úr Istent szeressék.

Jó hallani, hogy ebben a mérhetetlenül súlyos felelősséget ránk ruházó feladatban nem egyedül vagyunk, és semmiképp nem is lehetünk egyedül. Jézus imádkozik az Atyához azért, hogy mi, az övéi, eggyé legyünk. Nem a világi keretek által, hanem az ő szeretete által a hitben. Isten segítségével ki kell zárnunk mindent az életünkből, ami szétválaszt minket. Nem kisebb dolog függ a mi szeretet-egységünktől, mint a világ sorsa.

397. dicséret: Ó, Sion ébredj…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu