Napi ige és dicséret (2022. szeptember 10.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 3. részének 16-17. verse:

16, Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
17, Mert nem azért küldte at Isten az ő Fiát a világra; hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

Balla Gábor lelkipásztor (Nagykolcs) gondolatai:

A félelem és a bizonytalanság minden ember életének állandó, mondhatni mindennapos velejárója. Nem érezzük életünket, emberileg szólva, stabilan állónak, mert a holnaptól rettegünk, az elvárásoktól, teljesítő képességeink határától. Sokat szeretnénk és jól, miközben oly kevés dolog ad biztonságot és nyugalmat. Az igében egy áldott ígéret és biztatás található. Egy szilárd alap a változó és fejlődő világban, mellyel sokszor nem tudunk lépést tartani. Nem kell félned, ha e világ minden körülményei, kísértései, csapásai és megpróbáltatásai ellenére is, életedet az egyszülött Fiúra bízod. Mert Ő azért jött, hogy Isten határtalan szeretetét kézzelfoghatóan és szemmel láthatóan is, a hitetlenkedő és bizalmatlan ember számára megmutassa. Olyanoknak is, amilyenek mi vagyunk sokszor, kik nem látnak túl a gonderdőn. Isten megmutatja, hogy igenis szeretete bizonyítéka és záloga az Ő egyszülött Fiának jelenléte, szeretete. Mindenkinek? Nem éppen! Van feltétel is; életre szóló. S most nem annak kell megfeleljél, hogy mennyire stabil az anyagi helyzeted, milyen jó a háttered, nyugodalmas az életed, fogékony vagy mindenre, egy tökéletes ügyfél – mert csak így kapsz valamit. Az Úr a benned elültetett hitet és annak gyümölcseit nézi. Jézusba vetett hited az, amely elűzi a félelmet és biztonságot ad. Mert Isten engemet is úgy szeret… Lehet-e annál megnyugtatóbb kijelentés, mint élni Isten szeretetében, mintegy oltalom szárnyai alatt? Az esetleges csapásokat is másképp értékelem, mert tudom, hogy Isten elfogad és szeret gyarló hitem által. Nem azt akarja, hogy elvesszek, eltűnjek, félreálljak már az útból, mint sokszor lehet, hogy mások így kívánják, hanem az örök életre ráirányítja a figyelmemet. Isten bebizonyította szeretetét irántunk: Fiát elküldte. Hitünk: a mi szeretetünk megmutatása. Hol juthat ez kiteljesedésre? Az örök életben. Addig vigyázzunk, el ne veszítsük a hitünk által mutatott jó irányt.

479. dicséret: Hinni taníts, Uram…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?