Napi ige és dicséret (2023. október 20.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 5. részének 42. verse:

“rólatok viszont tudom, hogy nincs meg bennetek az Isten szeretete.”

Jobb Domokos lelkipásztor (Ombod) gondolatai: 

Az Úr Jézus mindenkit ismer: engem is, téged is! Nem csak ismer, ezt el is mondja, és azt is elmondja, hogy milyennek lát. A fenti ige, ha érvényes ránk, rád és rám, az szomorú, az azt jelenti, hogy valami hiányzik belőlünk, nem is holmi apróság, hanem “az Isten szeretete”. De ha olvasod, ha hallod a kritikát, az azt jelenti, hogy lehet még korrigálni. Nem kozmetikázni, hanem megtérni.

A magyar nyelv két irányba vihet el; az egyik, hogy nem szeretjük az Istent, a másik, hogy nem úgy szeretünk ahogyan a Mindenség Ura szeret minket és a világot. A mi esetünkben a második eset forog fenn, legalábbis nyelvtanilag, hiszen megtörténhet, hogy te tudsz úgy szeretni mint Ő, aki egyszülött Fiát adta…

Sajnos én őszintén be kell valljam, hogy nem tudok mindenkit, mindenkor feltétel nélkül szeretni, sokszor még a hozzám közel állókat, a “legkedvesebbeket” is megbántom. Nem mindig a krisztusi indulat dolgozik bennem, akárhogyan igyekszem is.

Szerencsére hiszem, hogy Jézus értem is szenvedett és halt meg, szerencsére az írásokat olvasva, tudom, hogy a feltámadott és élő Jézusban van az örök élet; hogy a Szentlélek képes bárkit újjászülni. Fúj, ahová akar!

Imádkozom, hogy Isten szeretete velem, bennem is meglegyen és másokban is… imádkozz te is!

270. dicséret: Légy csendes szívvel és békével…

https://soundcloud.com/reformatusegyhaz/legy-csendes-szivvel-es

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu