Napi ige és dicséret (2023. október 24.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Máté evangéliuma 13. részének 31-32. versei:

31, Más példázatot is mondott nekik: “Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember, és elvet a szántóföldjébe.
32, Ez kisebb ugyan minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai közt.

Jonathan Scott lelkipásztor (Connecticut, USA) gondolatai: 

Ugyanaz az eső esik a babra, mint a káposztára, és a nap is egyformán süt mind a kettőre. Ennek ellenére mindegyik növény másképpen reagál az esőre és a napra, mert különbözőképpen fejlődnek. A növényen belül Isten magja rejlik, amely különböző tulajdonságokat teremt az egységes építőanyagokból. Isten Lelke hasonlóképpen ereszkedik mindnyájunkra, kegyelme egységesen sugárzik reánk. Jézus halálának és feltámadásának egyforma a jelentősége mindnyájunk számára. Akár csak a növények, ezeket az életet adó ajándékokat mi is egyedi természetünk szerint alkalmazzuk személyünk kialakításában. Isten különböző kívánságokkal és tehetségekkel áldott meg bennünket, amelyek egy sajátságos életforma felé vonzanak. Néha szeretnénk olyanok lenni, mint valaki más, mert úgy érezzük, hogy a magunk területén sikertelenek vagyunk. Az életet gazdagabban fogjuk tapasztalni, ha elfogadjuk magunkat olyannak, amilyennek Isten teremtett bennünket. 

Istenem, segíts, hadd halljuk hangodat, hadd lássuk tervedet számunkra, hogy követhessünk, és azok legyünk, akiknek Te elhívtál bennünket!

261. dicséret: Kegyelmes Isten, kinek kezében…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu