Napi ige és dicséret (2022. augusztus 18.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 6. részének 35. verse:

Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.

Ilonczai Zsombor lelkipásztor (Szárazberek) gondolatai:

Az eddigi indirekt módon kifejezett gondolatok után, Jézus direkt módon most kijelenti, hogy végre minden lelki éhező és szomjúhozó megtudja, hogy ki adja számára az igazi gyógyulást adó táplálékot. Ő az életnek kenyere. Azok, akik hozzá jönnek, eleget találhatnak Őbenne. A történelem során sok hadvezér, politikai párt elnökjelöltje, stb. tűzte s nyomorúság idején zászlajára a “kenyér” szót. Vajon ezek az emberek saját éhségüket és szomjúságukat ki tudták elégíteni? Hát egy egész országét? A világét? Ideig-óráig lehet, ameddig tart a neves római császár megállapításából származó földi “kenyér és cirkuszi mutatvány”. 

Jézus ennél sokkal többet ad! Az Igéből kiderül, hogy önmagát akarja adni, amit egyesek nem vettek észre. A zsidók jelt kérnek, hogy végre lássanak és higyjenek. Ha Isten Fia előttük állhatott tökéletes emberi mivoltában és nem ismerték fel, akkor kétségtelen, hogy semmilyen jel sem győzheti meg őket.

Isten akarata az, hogy mindenki, aki Krisztust felismeri, megváltást nyerjen és feltámadjon az utolsó napon. Ő az élő kenyér.

436. dicséret: Örülj szívem, vígadj lelkem…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?