Napi ige és dicséret (2022. június 24.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Máté evangéliuma 11. részének 25-28. versei:

25, Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.

26, Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.

27, Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.

28, Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Oswald Chambers gondolatai:

Szeretnék én is odajutni? Most lehet.Feltűnően kevés az igazán fontos kérdés az életben, de Jézus szavaiban erre is van felelet: “Jöjjetek én hozzám!” Ha hozzá megyek, akkor őszinte vágyaimból valóságos élet lesz; valósággal elszakadok a bűntől és énekelni kezdek az Úrnak.

Mentél-e már valaha Jézushoz? Figyeld meg, milyen megátalkodott a szíved, bármit inkább megtennél, mint ezt az egyszerű, gyermeki lépést: “Jöjj hozzám.” Ha szeretnél valóságosan elszakadni a bűntől, akkor Jézushoz kell menned.

Jézus Krisztus saját magát teszi próbakővé. Figyeld meg csak, mikor használja Ő ezt a szót: Jöjj! Azokban a pillanatokban, amikor a legkevésbé várod, hallod az Úr halk suttogását: “Jöjjetek én hozzám” és máris vonzani kezd magához. A Jézussal való személyes kapcsolat mindent megváltoztat. Légy eléggé együgyű és menj, bízd rá magad arra, amit Ő mond. Akkor megyünk, ha akaratunkat határozottan elengedjük és mindent önként átadunk neki.

“… én megnyugosztlak titeket”, azaz megerősítlek. Nem: “lefektetlek és a kezedet fogva álomba ringatlak”, hanem: “kihúzlak az ágyból, megszabadítalak erőtlenségedtől és bágyadtságodtól, kihozlak abból az élő-halott állapotodból amibe jutottál – holott élsz. Betöltelek az élet lelkével és felruházlak felülről való, megelevenítő erővel”. Mi pedig meghatódva arról beszélünk, hogy “el kell szenvednünk az Úr akaratát.” Dehát akkor hol marad Isten Fiának fenséges hatalma és életereje?!

274. dicséret: Ki Istenének átad mindent…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?