Napi ige és dicséret (2022. június 27.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Apostolok cselekedetei 20. részének 24. verse:

De semmivel sem gondolok, még az én életem sem drága nékem, csakhogy elvégezhessem az én futásomat örömmel, és azt a szolgálatot, melyet vettem az Úr Jézustól, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangyéliomáról.

Oswald Chambers gondolatai:

Nem a sikeres tevékenységben van az öröm, hanem abban, ha teljesen betöltöm, amire teremtett és újjászült. Urunk öröme az volt, hogy véghezvihette, amiért az Atya elküldte, és így szól: “Amiképpen engem küldött az Atya, én is aképpen küldelek titeket.” (János 20.21.) Kaptam-e az Úrtól valamilyen szolgálatot? Ha igen, akkor abban kell olyan hűnek lennem, hogy csak ezért a szolgálatért legyen drága az életem. Gondolj arra, milyen jól esik majd hallanunk Jézus szavait: “Jól vagyon jó és hű szolgám” (Máté 25,21.). Boldogító az a tudat, ha megtetted azt, amire Ő elküldött. Mindannyiunknak meg kell találnunk a magunk kijelölt helyét az életben, és szellemi értelemben akkor találjuk meg, amikor az Úrtól megkapjuk szolgálatunkat. Hogy ezt elnyerhessük, Jézussal kell közösségben lennünk; többnek kell Őt megismernünk, nemcsak személyes Megváltónak. “Megmutatom neki, mennyit kell szenvednie az én nevemért” (Csel. 9,16.).

“Szeretsz-e engem?” Ha igen, akkor “legeltesd az én juhaimat!” Nincs válogatás a szolgálatban, csak feltétlen hűség Urunk megbizatása iránt, amit akkor ismersz fel, amikor a legszorosabb közösségben vagy Istennel.Ha az Úrtól kaptál valamilyen szolgálatot, akkor tudod, hogy nem a szükségből fakad az elhívatás, a szükség legfeljebb alkalom a munkálkodásra. Arra vagy elhívva, hogy hű légy a szolgálatodhoz, amit akkor kaptál, amikor igazán kapcsolatban voltál vele. De ez nem jelenti azt, hogy csak egy bizonyos küzdőtér van neked kijelölve Isten szolgálatában, hanem tekintetbe kell venned azt is, ha más területeken is szükség van a szolgálatodra.

396. dicséret: Ébredj, bizonyságtévő Lélek…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?