Napi ige és dicséret (2023. augusztus 28.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Jakab apostol levele 4. részének 8. verse:

Közeledjetek az Istenhez és közeledni fog hozzátok…

dr. Sarkadi Nagy Pál lelkipásztor gondolatai: 

Hogyan közeledjünk Istenhez? Úgy, hogy gondoljunk rá. Isten lélek és a hozzá való közeledésnek az útja, hogy lélekben kapcsolatot találjunk vele. Lehet jó reménységünk arról az emberről, aki komolyan gondolkodik Istenről, az ő Istenhez való viszonyáról.

A Hozzá való közeledésnek a másik útja: hallgatni az evangéliumot olyan gyakran, amilyen gyakran csak lehetséges. Lehet egy testvérrel is beszélgetni róla, aki imádkozik Hozzá, és közösségben van Vele. A Hozzá való közeledésnek az útja az is, ha erős hittel bízom Benne. Egyszer Jézus azt mondta valakinek: Legyen néked a te hited szerint. Ez a bizalom megtérésre vezet.

Ne akarjuk bűneinket elrejteni előle, ne fuvalkodjunk fel a saját igazságunkban. Imádkoznunk is kell Hozzá, hogy változtassa meg a szívünket. A jól látott bűn nem taszítani fog Tőle, hanem vonzani fog hozzá. De igazán imádkozzunk. Valaki mondhat bizonyos szavakat hossza, egész életén keresztül úgy, hogy nem imádkozik. Az imádság a lélek beszélgetése Istennel. Nem ismétlése valaminek, amit tanultunk, hallottunk, vagy olvastunk. Isten elfogadja az igazi imádságot és az igazi imádságban közelít felénk.

464. dicséret: Jöjj, királyom, Jézusom…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu