Napi ige és dicséret (2023. október 16.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: Jakab apostol levele 2. részének 24. verse:

Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által.

Daryl Knauer lelkipásztor (Ohio, USA) gondolatai: 

Feleségemmel együtt álltunk a hullámvasútra várakozók sorában, amikor kihirdették, hogy rövid időre le lesz zárva. Mivel nem siettünk, a sorban maradtunk. Rövidesen megjelent a technikus, hogy kijavítsa a hibát. Az utolsó kocsin lévő biztonsági szerkezeten is igazított. Ez a biztonsági öv nagyon fontos, mivel a hullámvasút 360 fokos köröket ír le. Amikor kész volt és bejelentették, hogy újra indul a vasút, páran bizonytalanul viccelődtek, hogy ki legyen az első, aki az utolsó kocsiba mer ülni. A munkás szó nélkül odaült, bekapcsolta a biztonsági övet és egyedül körbement egyszer. Amikor simán visszaérkezett, az emberek megtapsolták.

Lehetne azt is mondani, hogy ennek a munkásnak nagy hite volt. Értett a gépekhez, a mechanikához, és valószínű, hogy hitt a saját képességében is, hogy ki tudja javítani a hibát. De cselekedetet is hozzáadott a hitéhez azzal, hogy beleült a kocsiba és körbement vele. 

Jakab arra figyelmeztet bennünket, hogy feltegyük magunknak a kérdést, vizsgáljuk meg magunkban, hogy hitünket követi-e cselekedet.

Istenem, kérlek, adj bátorságot, hogy a hitem a cselekedeteimen keresztül tükröződjön!

455. dicséret: Testvérek menjünk bátran…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu