„Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság.” /Szent János ev. 8:44/

Zichy Mihály: Autodafé

Az ördög nem alszik
A gonosz sokféle, alattomos módon szerzi meg az emberek lelkét. Oly sokféle módon mérgezi meg, hogy számba venni képtelenség. Egy biztos! Az ördög nem alszik! Végzi dolgát a világban.

Egy, a facebookon gyakran tapasztalható jelenség késztetett írásra. Az ember bizony sok esetben csak az orráig lát. Hamar magáévá tesz gondolatokat, és hamar kiálltja világgá átgondolatlanul az okosnak hitt bölcsességet.
Így terjeszt aztán a vallásról, a hitről olyan tényeket, amit ha végig gondolna, és mögé látna az álságos facebook-bölcsességnek, mosolyogva mondaná:
„Távozz tőlem Sátán …” (Szent Máté evangéliuma, 16:23)

A gondolkodni képtelen ember az ilyen mémek láttán vonja le azt a következtetést, hogy az egyházi személyek, azok bűnös cselekedetei azonosak a hittel, a vallással. A hit, bizony mondom néktek, Jézus tanításairól: a szeretetről szól. A szeretetről, a bűnbocsánatról, a megbocsájtásról, ami nem azonos hamis emberek, gonosz tettivel, gondolataival.
A Sátán „zseniális” munkája, hogy egy-egy ilyen mémmel, egyenlőségjelet rakva hit és a bűnös egyházi személyek közé, az embereket valójában a keresztény hit, a szeretet vallása ellen fordítják.
Az ördög tudja, hogy az emberek nem veszik a fáradságot, nem olvassák el még azt a négy evangéliumot sem, ami a Szentírásban van, nem hogy az Újszövetséget, vagy a teljes Bibliát! Pedig ha megtennék, megértenék Jézus szavait! Megértenék és belátnák, mi a különbség hit és az emberek gyarlóságai között.

Az inkvizíció sem róható fel az igaz keresztény hitnek! Emberek követték el, Isten nevében, de NEM Isten közreműködésével. Jézus sohasem beszélt inkvizícióról.

Ő ezt tanította!

34. Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35. Errõl ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

(János 13:34-35)

Ha a szeretet munkál az életünkben… Hallgassuk meg az Örökség zenekar Házi áldás című dalát!

A képek forrásai:
hu.wikipedia.org
pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?