Napi ige és dicséret (2022. június 16.)

Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész
Nt. Hegedűs Lóránt, református lelkész

Kedves Testvérek!

Mai újszövetségi igénk: János evangéliuma 12. részének 44-46. versei:

44, Jézus pedig kiálta és monda: A ki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, a ki elküldött engem.
45, És a ki engem lát, azt látja, a ki küldött engem.
46, Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.

Nagy Róbert lelkipásztor (Apa) gondolatai:

Aki hisz énbennem – mondja Jézus, de vajon ki az, aki elmondhatja magáról, hogy ő is azok közé tartozik, akik hisznek Jézusban? A hit ugyanis titok, Isten titka. Egy másik helyen a Szentírásban azt mondja Jézus, hogy vannak, akik előtt bezárul a titok, és vannak, akik előtt megnyílik.

A kérdés az, hogy hova tartozunk mi? Bezárul-e előttem Jézus titka, vagy megnyílik? Ennek jele van. Ha a hit titka megnyílt előttem, akkor világosságban járok, ami azt jelenti, hogy végtelen boldog lettem, mert ebben a hitben megtaláltam mindent, ami Isten világát jelenti. Az ilyen ember érti a világot, az embert, az életet, az örök életet. Tudom mi következik a halál után, bátran énekelhetem: ” nincs már szívem félelmére, nézni sírom fenekére, mert látom Jézus példájából, mi lehet a holtak porából”. Aki ebben a hitben él, annak boldog a szeme, mert a szem a lélek tükre, boldog a füle, mert nemcsak hall, hanem ért is.

Kérdezzük meg ma magunktól: mi megnyertük-e már ezt a Jézusban való hitet? Nem arról a hitről van szó, amibe beleszülettem, vagy amit szüleink, nagyszüleink megtanítottak, hanem arról a hitről, amit maga Jézus tanított meg nekem személyesen igéje és Szentlelke által.

Adja Isten, hogy mikor Ő mindent nekünk adott, ne maradjunk vakok, süketek és bezártak, hanem legyünk olyanok, akikre Jézus azt mondja: ti vagytok a világ világossága, mert aki bennem hisz, nem járhat sötétségben.

347. dicséret: Jézus, ki a sírban vallál…

Áldás, békesség: Hegedűs Lóránt

A kép forrása:
hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?