“Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!”

A megrongált Horthy-szobor

Számos média megosztotta a hírt, ami a kuruc.info oldalán az alábbi címen olvasható:
“Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!”

Vitéz nagybányai Horthy Miklós szobra, a Hazatérés Templomának bejáratánál látható.

Már a szoborállítás idején is, a magyar református egyház elhatárolódott, és bizony most sem írtak egy sort sem az egyházi médiában erről a felháborító cselekedetről.

Bizony, nem csak a tett, de az is szégyenletes, ahogyan az egyház hallgat.

A “hősnő” egyáltalán nem szégyellte tettét…

Tóth Edit elkövető

Alább olvasható a kuruc.info írása.

Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva. Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség pedig éppen helyszínel – írja bejegyzésében Novák Előd.

A Mi Hazánk alelnöke rámutat: hiába is várjuk Karácsony Gergely elhatárolódását, ő épp felbujtónak tekinthető, hiszen a Mi Hazánk nemzeti összefogással tartott, tavalyi és idei Horthy-felvonulása kapcsán is uszított a megemlékezés ellen. A szobrot legutóbb június 4-én koszorúztuk meg a sikeres revíziókról elnevezett Hazatérés templomának lépcsőjén. Elvárjuk a rendőrségtől, hogy ugyanolyan gyorsan állítsa elő a felelősöket, mint ahogy a Horthy-felvonulásunk után előállította a Szent Korona másolatát békésen hordozó gárdistákat.

Világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. A Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók. Bár Pokorni Zoltán fideszes polgármester is uszít a hegyvidéki turulszobor ellen, de megvédjük azt. Elég volt a szélsőliberális randalírozókból! – szögezi le Novák.

Frissítés: aki információval tud szolgálni a biciklis nőnek tűnő elkövetőről, jelezze a novak.elod@mihazank.hu címen! A biztonsági kamera felvétele:

Szombati frissítések: A Facebookon büszkén vállalta tettét a magyargyűlölő Itt olvasható Tóth Edit Facebook-bejegyzése, természetesen lementettük:

Cselekedet.Én tettem. MÁV pert Magyarországra. Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről. Köztársaságot újra. Le a fasizmussal.

Közzétette: Tóth Edit – 2020. július 3., péntek

A teljes írás ide kattintva: kuruc.info-n olvasható

Kapcsolódó cikk: Zavar az éterben

A képek forrásai:
kuruc.info

Vélemény, hozzászólás?